1. Få oversikt over matvarer i huset: tørrvarer, kjøleskap og fryser.
     
  2. Skriv handleliste og hold deg til den.
     
  3. Handle for hele uka på én gang.
     
  4. Planlegg neste ukes middager. Husk å legge inn en dag eller to med restemiddag.
     
  5. Sjekk halvprisdisken for matvarer med kort holdbarhet, kjøp og legg i fryseren. Bruk det uken etter, eller bytt ut en av de planlagte middagene i planen din.
     
  6. Sett av en sum til dagligvarer hver måned og hold deg til denne.
     
  7. Sjekk kiloprisen på varene. Kiloprisen på en pose potetgull kan variere fra 43 kroner kiloen (Coop Extra) til 248 kroner kiloen (Lay's på Oda).
     
  8. Ikke kjøp «tre for to» hvis du bare trenger én. Det høres billig ut, men blir dyrt hvis du ender med å kaste to.
     
  9. Ikke gå sulten i butikken, det er døden for matbudsjettet.
     
  10. Følg emneknaggene #spisoppmaten og #matredder. Der finner du fine og smarte oppskrifter og ideer.

 

Skrevet av Marie Olaussen